Петър Колев: Започва нов период в отношенията между Скопие и София

По думите му македонизмът осъзнава, че идва неговият край

Петър Колев: Започва нов период в отношенията между Скопие и София

Реклама

Отношенията между РСМ и България вече са на европейския път. Убеден съм, че започва нов период в отношенията между Скопие и София, в който да започнем да градим условия за възвръщане на доверие и конкретни неща, които да свършим помежду си“, каза Петър Колев от Гражданския демократичен съюз.

По думите му македонизмът осъзнава, че идва неговият край.

„Този агресивният, югославският, комунистическият, онзи, който е продукт на Титова Югославия и подкрепен от Коминтерна разбира, че този подход няма място в ЕС. Тези хора със зъби и нокти се опитват да държат РСМ извън ЕС, а най-лесно го правят, конфронтирайки я с България“, допълни Колев.

Според Петър Колев никой не пречи на европейската интеграция на РСМ, проблемът се намира в Скопие и решението може да дойде само от там.

„Ключовият отговор е, че целият ЕС казва така: „Не можем да допуснем този нереформиран геополитически проект, изпълнен с омраза към съседите си, включително и антибългаризъм“. Той е подготвен да защитава собствения си продукт и компромис - преговорната рамка за РСМ. Не знам защо някой в Скопие продължава да лъже, че може да промени правилата за преговори“, допълни той.