Петя Аврамова: Има общ фронт срещу ГЕРБ

Започва предизборна кампания с тенденция да бъде мръсна и доминирана от компромати

Реклама

Очевидно е, че започва предизборната кампания, макар да е прекалено рано за това,  и очевидно се оформя тенденция тя да е мръсна, нечиста и доминирана от компромати. Така министърът на регионалното развитие Петя Аврамова коментира записа с гласа на премиера Бойко Борисов и снимките от спалнята му.

По думите ѝ става въпрос за общ фронт срещу ГЕРБ от страна на обединение от представители на различни идеологически концепции. Общият фронт е представляван от институция, която говори от името на гражданското общество, стари политически лица, нови политически проекти и накърнени икономически интереси, уточни тя.

„Използва се компроматът като инструмент, според мен грозен и много гнусен инструмент, за унищожаване на политическия противник. Ясно е, че компроматът е оръжия на слабите, защото силните работят с други инструменти“, каза още енергийният министър.

Според нея опонентите на ГЕРБ са притеснени от високия рейтинг на правителството и успешните инфраструктурни и енергийни проекти, които то изпълнява.

Петя Аврамова коментира и скандалния строеж на Алепу и обяви, че никога не е твърдяла, че там няма да се строи вилно селище.

„Никога не сме твърдели, че не става въпрос за вилно селище, напротив – разрешението за строеж е за вилно селище. Първият етап е подпорна конструкция, която след това ще бъде вградена в общата конструкция на вилното селище. След проверката през 2019 г. на РДНСК беше спрян вторият етап – т.е. самото вилно селище. Към момента прокуратурата е протестирала разрешението за строеж“, обясни министърът.

Вижте цялото интервю във видеото!