Пламен Абровски: Никаква полза няма от нулевото ДДС за хляба

Абровски заяви, че не е бил на конкретната коалиционна среща, когато е ставало дума за антикризисните мерки, свързани с цената на хляба

Реклама

„Никаква полза няма от нулевото ДДС за хляба. На всички е ясно и тези разговори бяха водени много отдавна, много преди изборите с всички политически сили и на всички беше ясно, че нулева ставка на ДДС ще запази цената на хляба такава, каквато е в момента за определен период от време“, заяви председателят на земеделската комисия в парламента Пламен Абровски в „Лице в лице“.

„За мен много по-логично беше ние да се насочим към намаляване на ДДС на суровините. От това брашно се произвежда хляба, от това брашно се произвеждат кифли, от това брашно се произвеждат пици. Утре, когато се вдигне брашното ще кажат, ами трябва да вдигнем цената на хляба“, коментира председателят на земеделската комисия в парламента.

Абровски заяви, че не е бил на конкретната коалиционна среща, когато е ставало дума за антикризисните мерки, свързани с цената на хляба.

„Това не е земеделската част, това по-скоро в въпрос към Любомир Каримански и финансовата комисия, защото е част от данъчната ни система“, заяви шефът на земеделската комисия.

Според него за закупуването на зърно се говори от два месеца и ще се говори поне още толкова.

„Икономическата логика на този процес е малко сбъркана. Първоначалната идея да изкупим зърно за цяла 1 година вече не стои на дневен ред. След 20 дена ще започнем новата кампания и ще имаме много повече зърно“, коментира Абровски.