Пламен Узунов: Целта е президентът, аз съм средството

„Чист съм пред себе си, ще държа докрай името ми да бъде изчистено“, коментира президентският секретар

Пламен Узунов: Целта е президентът, аз съм средството

Реклама

Обвиненията в търговия с влияние са безпочвени, ще държа докрай името ми да бъде изчистено, заяви в „Лице в лице“ президентският секретар Пламен Узунов.

„Чист съм пред себе си, ще държа докрай името ми да бъде изчистено“, коментира Пламен Узунов.

„Познавам само Пламен Бобоков. Контактувал съм с него около две години назад“, каза още секретарят на президента и уточни, че причина за тези контакти са били неговите служебни задължения.

„Аз изпитвам уважение към г-н Бобоков, той е изключително умен човек. Аз не зная много за личния му живот“, каза Пламен Узунов.

Запитан как се е сдобил с решението на Върховния административен съд, непубликувано - една седмица преди да излезе, и го е изпратил на Пламен Бобоков, Пламен Узунов отговори, че не си спомня от кого го е получил. Той добави и че „за да се каже каквото и да било, трябва да има пълно, всестранно разследване“. Аз не познавам никого във Върховния административен съд - нито деловодителките, нито съдии, конкретизира Узунов.

На въпрос занимавал ли се е с назначаване на прокурор на Русе, Пламен Узунов отговори: „Мисля че тук става въпрос за грешка. Нито познавам този човек, нито някой ме е молил да ходатайствам, нито имам възможности да съдействам.“ 

По повод на разследването му за търговия с влияние Узунов заяви: „Целта е президентът, аз съм средството.“

„Мисля, че все още не съм загубил доверието на президента, в момента, в който го загубя, съм готов да си тръгна. Но няма и да го оставя в тежките моменти“, каза Пламен Узунов.

Запитан за скрийншотовете, той коментира следното: „В моя телефон не се съдържа подобна информация. Теоретично е възможно всеки друг да изпрати от твоя телефон или самото приложение да се ползва от друго устройство.“

Какво още каза Пламен Узунов - вижте във видеото!