ПП и ДБ заедно на избори - целят се в първото място

Депутатът от “Продължаваме промяната” и зам.-председател на парламента Никола Минчев е гост в предаването “Лице в лице”

Реклама

“С общото явяване на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" целим да си върнем първото място на тези избори, като с това ще дойде възможността да получим и първия мандат за съставяне на правителство, а от там нататък да наложим и дневния ред в политиката в България”, каза депутатът от “Продължаваме промяната” и зам.-председател на парламента Никола Минчев в предаването “Лице в лице”. 

Минчев добави, че когато дойде рулетката за мандатите в 49-ия парламент, тази коалиция (на ДБ и на ПП - б.р.) да задава тона. 

Той подчерта, че има желание и от двете страни за съвместно явяване на вота. "Аз съм уверен, че ще има общо явяване на изборите през април с “Демократична България”. То не е формализирано, защото текат разговори и има въпроси, които трябва да се изчистят", каза той. 

Той е категоричен, че линията, свързана с корупцията, е здравата спойка между ПП и ДБ.

Според него правосъдната реформа не е била приета, защото в парламента е липсвало желание у мнозинството. “Желанието за съдебната реформа беше само на хартия. Хартията ще си остане ключова дума за законодателната програма на този парламент”, добави Минчев.