Продължава издирването на 12-годишния Александър

В предаването „Лице в лице“ е Тихомир Стойчев, председател на Националния антикриминален и антитерористичен форум

Реклама

„Това, че малкият Александър се е загубил и не може да бъде намерен толкова дни, говори за слабости на системата. Никой не може да каже дали той е жертва на престъпление, докато не бъде намерен“, каза в предаването „Лице в лице“ Тихомир Стойчев, председател на Националния антикриминален и антитерористичен форум. 

По думите му може да се спекулира с всякакви версии, включително с тежки обвинения към близки. 

„Стои и въпросът, когато се знае, че това дете е в тежко, неравностойно положение, със заболявания, които не позволяват да се самоконтролира, кой е този родител, който го е извел някъде в такава местност и се е случило това“, коментира още Стойчев. 

Според него такива случаи говорят за недобра организирана работа на местните структури на МВР. Той открива грешки от българска страна и при случая с убития на границата полицай.

„Ловното ни оръжие е с малка пробивна сила. Най-големите снаряди вътре в една такава пушка са ефективни до 80 метра. Кой е позволил на това разстояние да бъде застрашен и как е защитен животът на нашите военнослужещи и на граничари, които носят съвместни наряди по охраната на българската граница“, каза Тихомир Стойчев. 

Той коментира и атентата в Турция и твърденията на властите, че агенти на ПКК стоят за него.