Проф. Даниел Вълчев: В съдебната система трябва да се персонализира отговорността

Съдебната система е в равновесие, но има отделни звена, които не успява да изхвърли от себе си, коментира още той

Реклама

Няма общество, което докрай да харесва съдебната си система, както няма и общество, което да харесва докрай образователната си система. Това каза в предаването "Лице в лице" проф. Даниел Вълчев.

"С известна изненада разбрах, че министърът на правосъдието не иска да прави предложение. Моето мнение е, че е правилно министърът на правосъдието да упражни това си правомощие", коментира той относно избора на следващ главен прокурор.

"Министърът на правосъдието трябва да има самочувствието, заради функцията, за която е избран, и заради възможностите, които правният ред му дава, да упражни това свое правомощие", допълни Вълчев.

"Ако говорим за мониторинга, трябва да кажем какво не ни харесва в българската съдебна система и как бихме могли да променим това", отбеляза той.

"Правосъдната система е в равновесие, но има отделни звена, които системата не успява да изхвърли от себе си", поясни проф. Даниел Вълчев.

"С група действия може много значително да се подобри работата на всяка една система. Системата трябва да се осветли, трябва да има предвидимост", смята той.

Последни

Реклама