Проф. Даниел Вълчев: Всеки път, когато отворим Конституцията правим някоя беля

Аз наричам тази коалиция ''срамежлива'', каза той

Проф. Даниел Вълчев: Всеки път, когато отворим Конституцията правим някоя беля

Реклама

ВСС се управлява не според вътрешното убеждение на голяма част от неговите членове. В България в последните седмици има три сюжета – какво става с правителството и с подкрепата за него в парламента, второто е това, което се случи с Гешев и замяната му с г-н Сарафов и третата са конституционните промени, за които се говори, но никой нищо не знае. Това заяви деканът на юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев в предаването „Лице в лице“.

„Аз наричам тази коалиция „срамежлива“. Когато две партии излъчат едно правителство и го подкрепят това е коалиция. Те се създадоха, за да махнат Борисов от управлението. 

Някои политици, за да не кажат, че има коалиция публично, сега берат плодовете от това. За да не се види това нещо започна едно много силно говорене за съдебната реформа, смята той.

Според него те не се запитаха какво става на следващия ден, след като Гешев вече не е главен прокурор. Кьорав карти не играе. Това галопиране от страна на правосъдния министър беше абсолютно ненужно. Единственото разумно обяснение е, че те са разчитали, че г-н Радев няма да издаде указ и ще си кажем, че той пази Гешев и ние ще го атакуваме. Сега – Радев се е разбрал със Сарафов, обясни той.

Последни

Реклама