Проф. Димитър Иванов за фалита на "Томас Кук": Най-силно засегнати са Канарските острови

Турското министерство на културата и туризма излезе с много важно решение – всеки хотелиер, който иска пари от туристите на "Томас Кук" или ги гони, ще бъде обект на съдебно преследване, отбеляза още той

Реклама

В пазара се раждат, живеят и загиват. Това е едно нормално явление на световния капитализъм, на пазарната икономика. Това каза в предаването "Лице в лице" проф. Димитър Иванов относно фалита на "Томас Кук".

"Томас Кук" изпитваше от месеци силни финансови проблеми. Смятаха, че ще запазят редица от подразделенията, но и най-силното им подразделение в Германия обяви официално неплатежоспособност и влезе в процедура", коментира още той.

"Засегнати са редица страни не само България. Най-силно засегнати са Канарските острови, които само за последната година имат 3,5 милиона туристи, доведени от "Томас Кук", поясни проф. Иванов.

"Турското министерство на културата и туризма излезе с много важно решение – всеки хотелиер, който иска пари от туристите на "Томас Кук" или ги гони, ще бъде обект на съдебно преследване", отбеляза той.

"Томас Кук" са казали, че ще компенсират тези туристи, които в момента са на почивка, но се водят дискусии и за компенсирането на тези туристи, за които "Томас Кук" не е платил на ползвателите за последните 2 до 3 месеца", каза проф. Иванов.

Вижте във видеото целия разговор с проф. Димитър Иванов и коментарите му относно Брекзит и състоянието на световната икономика.