Проф. Радослав Гайдарски за вътрешната опозиция в БСП

"Не може да става дума за бламиране на Нинова на последния пленум на БСП"

Реклама

60-70% са лични интереси що се касае за вътрешнопартийната опозиция в БСП. Това коментира Проф. Радослав Гайдарски, член на изпълнителното бюро на партията, пред „Лице в лице“.

Той обясни, че не може да става дума за бламиране на последния пленум на БСП, на който се изместиха датите за избор на лидер на левицата.

„Дата на избора, определена от изпълнителното бюро, не е определена от Корнелия Нинова, а от бюрото, тогава на едно заседание така са решили, че това са най-удобните дати, които бяха посочени в този доклад, обаче по време на разискванията се прецени, че датите не са най-приемливи за всички. Има коронавирус, забрани за събирания, затова се уточниха други дати, бяха приети от цялото изпълнително бюро и от Корнелия Нинова, за какво бламиране става въпрос“, коментира Гайдарски.

Има около 20 човека опозиция в партията, те не са повече, добави той.

„Те са участници в предишни бюра, министри, зам.-министри, които в момента не са в Изпълнителното бюро, те не са и депутати, не заемат някакви особени длъжности и нали си представяте, човек , свикнал в продължение на 20-30 години да бъде винаги начело, да бъде в привилегирована обстановка в страната, тези 20 човека, не са повече, тези хора страдат, аз им съчувствам, но не мога да им помогна“, заяви проф. Гайдарски.

Според него Корнелия Нинова не е авторитарен ръководител и в Изпълнителното бюро никога не е взела едно решение, което да не е съгласувано, добави той.