Психолог: Децата съвсем правилно са изведени от семейната среда и са дадени на родителите на Пейо Пеев

Елеонора Йорданова поясни, че познава втория мъж в този трагична история – мъжът, които претендира за бащинството на второто дете. По думите ѝ Велико Минков се бори за родителските си права вече няколко месеца

Психолог: Децата съвсем правилно са изведени от семейната среда и са дадени на родителите на Пейо Пеев

Реклама

Детето винаги се въвлича в конфликта между съпрузите – то започва да чувства вина, като на един по-късен етап при него може да се наблюдават суицидни мисли и девиантно поведение. Това каза в предаването „Лице в лице“ клиничният и криминален психолог Елеонора Йорданова.

„За съжаление детето се превръща в инструмент на единия родител, след като мъжът и жената се разделят. Единият от родителите иска да задоволи своите нарцистични потребности и използва детето като оръжие, за да нарани другият родител. Това е често срещано при синдрома на Медея – там детето се използва като инструмент, какъвто е и последният случай с Пейо Пеев“, поясни тя.

Елеонора Йорданова поясни, че познава втория мъж в този трагична история – мъжът, които претендира за бащинството на второто дете. По думите ѝ Велико Минков се бори за родителските си права вече няколко месеца.  

„Децата съвсем правилно са изведени от семейната среда и те са дадени на родителите на Пейо Пеев. Докато траят следствените действия Габриела и нейната майка не биха били годни да гледат тези деца. Все пак става дума за тежко престъпление – убийство“, каза още тя.