Радан Кънев: Нормално е в тази ситуация ГЕРБ да търси провокация

Според него парламентарната дипломация и намирането на мнозинства по различните важни теми ще върне парламентарната демокрация

Радан Кънев: Нормално е в тази ситуация ГЕРБ да търси провокация

Реклама

„Необходимо е конституционно мнозинство, но това не е единствената задача. Съставянето на правителство дава възможност, а кабинетът „Денков-Габриел“ има изключително голяма отговорност. Ние се намираме в криза на националната сигурност“.

Това коментира в студиото на „Лице в лице“ евродепутатът Радан Кънев.

„Тази криза на правосъдието, но и кризата на специалните служби, дългогодишното вече поведение на президента по ръба или отвъд рамките на конституционно отредената му роля, са елементи на тази криза. Първата задача на всяка власт е сигурността, но с практически същата важност е и икономическото развитие, пресрещането на икономическите рискове, използването на огромните възможности пред икономиката“, допълни той.

„След началото на руската агресия в Украйна политическата картина в България се промени. Ако преди формулата на управление беше с БСП и ИТН, то след падането на правителството формулата е между ПП-ДБ и ГЕРБ. Това не е край на политическата криза, а шанс да излезем от нея. Нарекох исторически компромис постигнатото за кратко конституционно мнозинство с ГЕРБ и ДПС, а нищо историческо няма в това ПП-ДБ и ГЕРБ да сътрудничат, за да излъчат правителство. Това е обикновен тежък политически компромис“, посочи евродепутатът.

Последни

Реклама