Радостин Василев: Не мога да позволя пъплеща простащина да изчегъртва цяла държава

"На мен държавата, хората, стабилността в тази ситуация са ми по-важни от лидера", каза той в предаването

Реклама

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който напусна ИТН, партията на Слави Трифонов, беше гост в студиото на "Лице в лице". 

"Напуснах (б.р. партията), защото досега се съобразявах, преглъщах една пъплеща простащина да води политика на цяла партия, но не мога да позволя тази простащина да изчегъртва цяла държава. На мен държавата, хората, стабилността в тази ситуация са ми по-важни от лидера", каза той в предаването.

ИТН е проект, създаден от политическата клепоткрация, който в момента се опитва да събори правителството. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ министърът на спорта в оставка Радостин Василев. Той беше сред първите петима членове на „Има такъв народ“, които се отцепиха от партията на Слави Трифонов. 

Той отново каза, че не става въпрос за търгуване на депутати. Според него президентът Румен Радев, който намекна, че става въпрос за купуване на народни представители, просто е изпуснал реплика.

„Управлението на ГЕРБ през последните 12 години по-скоро създаде една аномалия в българското общество. Обществото ни явно е болно. Политическата класа също е болна, за да се свързва един акт на смелост и на доблест с купуване и с продажба“, коментира Василев.

Целия разговор вижте във видеото