Ричард Алибегов: Браншът ще докаже след 12 месеца, че приходната част в хазната от ДДС от нашия бизнес ще е по-голяма или минимум същата през 2021 г.

Това каза председател на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, след като ДДС за туризма става 9 на сто

Реклама

Браншът ще докаже след 12 месеца, че приходната част в хазната от ДДС от нашия бизнес ще е по-голяма или минимум същата през 2021 г. Това каза председател на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, след като ДДС за туризма става 9 на сто.

За храните от първа необходимост, въпреки първоначалното съобщение, остава 20 на сто. Вероятно ще има понижение и за книгите, но все още не е факт. Решението е политическо, обяви премиерът Борисов. Финансовият министър Горанов и шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова са против. Който не е съгласен, да си подаде оставката, каза Бойко Борисов.

Според Алибегов това не е прецедент, защото и в Германия има намаление на ДДС за сектора, както и в Румъния, където данък добавена стойност е 5 на 100.

„Поехме ангажимента, че искаме да се изсветли и нелоялната конкуренция и да се вдигне осигурителният праг. Искаме да не е 610 лв., нека за другите да си остане, ние искаме да го вдигнем, с колко не е ясно“, каза още председателят на Асоциацията на заведенията у нас.