Роман Василев относно номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Това е една много разумна кандидатура

Цацаров като шеф на КОНПИ ще бъде втори главен прокурор, и това не го казвам аз, а човекът, който го номинира, коментира адвокат Емил Георгиев

Реклама

"Лице в лице" с бившия зам.-градски прокурор на София Роман Василев и адвокат Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки".

Относно номинацията на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ Роман Василев каза: "Аз мисля, че това е една много разумна кандидатура, не го казвам заради това, че аз съм работил с г-н Цацаров, а го казвам от гледна точка на работата в КОНПИ. Дълго време като ръководител на няколко отдела в градска прокуратура осъществявах и координация с КПКОНПИ, зная естеството на работата и професионалните качества, административния опит и теоретичната подготовка, които има г-н Цацаров. Ще има възможност тази институция да се оглави отново от юрист и да постига съответните резултати."

"При изслушванията си Иван Гешев даде една много висока оценка на Сотир Цацаров като главен прокурор и даде заявки да продължи създаденото от него, т.е. той ще създаде една втора нула, защото създаденото от Сотир Цацаров е много сериозна нула на фона на правоприлагането и на фона на упражняването на държавна наказателна политика в Република България. Цацаров като шеф на КОНПИ ще бъде втори главен прокурор, и това не го казвам аз, а човекът, който го номинира", коментира адвокат Емил Георгиев.

Вижте целия разговор във видеото.