Росен Плевнелиев: Най-после има мащабна национална програма за модернизиране на Български въоръжени сили

Според него в сферата на отбраната, за която опозицията поиска вот на недоверие на кабинета, в момента страната ни има голям успех

Росен Плевнелиев: Най-после има мащабна национална програма за модернизиране на Български въоръжени сили

Реклама

„Колкото повече се мразят и си нямат доверие, взаимно ще се контролират и балансират, което може да доведе до неочаквано добри резултати“. Това каза Росен Плевнелиев, президент от 2012-2017 г., за отношенията между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

Той даде пример с борбата с корупцията – ако някоя от двете формации си позволи „да се заиграе с нещо“, другите ще я потопят. И напомни, че и Бойко Борисов, и Кирил Петков могат още утре да свалят правителството.

Според него в сферата на отбраната, за която опозицията поиска вот на недоверие на кабинета, в момента страната ни има голям успех. „Най-после има мащабна национална програма за модернизиране на Български въоръжени сили. И то с последни технологии, така че да се интегрираме с нашите партньори. Това е единственият начин да гарантираме нашата сигурност“, обясни Плевнелиев.

По думите му причината опозиционните партии – БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, да не са доволни от случващото се в тази сфера е, че са русофилски.