Росен Желязков: Коалицията на ПП не е, за да се спечелят тези избори, това е коалиция за изборите наесен

По думите му вече има готови проекти за конституционна реформа

Росен Желязков: Коалицията на ПП не е, за да се спечелят тези избори, това е коалиция за изборите наесен

Реклама

„Когато се използват нелегитимни способи, дори с твърдяни правдиви цели, стигаме до констатацията за произволност. Това е характеристиката за действията на редовния кабинет на Кирил Петков – произволни арести на лидери“, каза Росен Желязков от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“.

Коментарът му е относно констатациите в доклада на Държавния департамент на САЩ за България.

„Той е неизненадващо четиво, но в него се открояват няколко теми, които сякаш бяха позабравени през последните две години. Първо – какво се правеше по прокламираната борба с корупцията. В този доклад няма яснота дали има динамика в справянето с този проблем. Има ясни примери, в които основни права и свободи се нарушават. Един от тези примери е т. нар. произволен арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Влади Горанов“, допълни Желязков.

По думите му вече има готови проекти за конституционна реформа. 

„Хубаво е, че и от ПП, и от ДБ започнаха да разбират и да говорят за това, че е необходима конституционна реформа. Така че се надявам да постигнем ясен консенсус. Можем още в началото на работата на 49-тото Народно събрание да седнем и да говорим за принципите, а защо не и за промените“, каза Росен Желязков.

Последни

Реклама