Румен Петков: Трябва да се прецизира определянето на персоните, които ще имат охрана

Според бившия министър на вътрешните работи създаването на още една НСО е гаранция за сакатлък

Реклама

Управляващите създадоха втора охранителна структура за властта в рамките на МВР този път. Какво е бъдещето на НСО, има ли опасност от дублиране на функциите и от опасни операции - в студиото е бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

"Има гаранции, че ще стане сакатлък и с болка трябва да кажа, че се прави от премиера Борисов, който би трябвало да разбира тези неща", заяви Румен Петков. 

„Кое от трите НСО-та ще има по-силни функции“, попита Петков.

По думите му създаването на още едно НСО е част от „постоянното громене“ на службите: „Аз мисля, че това, което става в момента е грозно. Ние деморализираме състава, защото го мотивираме с различен тип заплащане, а тези хора са възпитавани по особен начин", заяви лидерът на АБВ.

"Нека да се прецизира технологията и начинът за определяне на персоните, които ще имат охрана. Защото когато в Закона за националната служба за охрана пише: охранява този, този и други - махаме "и други" от закона и въпросът приключва. (...) Разпределяме много ясно ресурсите - какво охранява Националната служба. (...)Това е технология на охрана на обект. Просто има технология на охрана на обект, която в цял свят е една и съща", каза бившият вътрешен министър.