Ружа Райчева: ДПС е 30-годишна партия, която до сега беше единствената оставаща стабилна, но сега и тя се разклати

Вижте разговора във видеото

Ружа Райчева: ДПС е 30-годишна партия, която до сега беше единствената оставаща стабилна, но сега и тя се разклати

Реклама

Днес в студиото на "Лице в лице" ни гостуват философът и журналист Тони Николов, политическият репортер Ружа Райчева и журналистът Мехмед Юмер.

„Струва ми се, че Делян Пеевски няма да излезе с наведена глава от тази ситуация. Когато си извел партията на втора позиция, което никога не е било, няма как да излезеш с наведена глава. През годините ДПС се е запазвала благодарение на своя патриархален образ, под някаква форма изоставаше от времето и епохата, в която живеем и точно това сигурно води до колизията. Фактически патриархалният нрав иска по-малкият да целува ръка на по-големия. По възраст е ясно кой кой е, по други признаци – не е“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ журналистът Мехмед Юмер.

"В самото ДПС ореолът, символът и емблемата наистина са Ахмед Доган и не защото той е предвиждал няколко хода напред в политиката и т.н. Той просто изгрява в един исторически момент и тези събития, съчетани с неговата способност в политиката, в зората на прехода го изтласкаха на гребена на вълната въобще в политиката. Той е моралният капитал на твърдото ядро на ДПС и всички очакват неговото изявление“, допълни журналистът.