Слави Василев за управляващите: Освен да произвеждат скандали – друго няма

"Христо Иванов е прав, че не е редно хора от партиите, създали това правителство, непрекъснато да го подритват", посочи анализаторът Георги Харизанов

Слави Василев за управляващите: Освен да произвеждат скандали – друго няма

Реклама

„Освен да произвеждат скандали – друго няма. Пеевски се е разпищолил на сцената отпред. Бойко Борисов си пази хората. ПП-ДБ се опитват да оцелеят. Нищо друго не се случва“, коментира в предаването „Лице в лице“ политическият анализатор Слави Василев.

„Тънката логика на това управление е да си гарантира политическо дълголетие като отстрани всички възможни алтернативи. Единствената цел на управляващите е да се опитат да отнемат от президента Радев и от всеки един президент възможността да създава политическа алтернатива чрез служебните кабинети. На фона на тази коалиция служебните кабинети на Радев са политическа алтернатива и целокупният български народ го вижда“, смята той.  

„Те ще отстранят всеки един, който ще им се изправи на пътя. Цялата юридическа общност ще гръмне. Двойното гражданство, 3 март, да отрежат президента Радев да назначава състав на Министерския съвет противоречат на Конституцията“, добави Слави Василев.

„Чобанското орязване на правомощия на президента, само защото конкретно този президент не ни е симпатичен, е голяма политическа щуротия. Това не значи, че служебното правителство не се е месило в политиката, което не е негова работа. Неговата работа е да управлява формално до провеждането на избори“, посочи анализаторът Георги Харизанов.

„Христо Иванов е прав, че не е редно хора от партиите, създали това правителство, непрекъснато да го подритват. В новините се видя, че здравният министър е прозаичен лъжец от невисока класа. Един ден, след като е подписал смяната на директора на „Пирогов“, казва, че няма да сменя директора“, каза още той.

Последни

Реклама