Славов: В основната си част предложенията за промени в Конституцията са дискутирани дълго време

Правосъдният министър добави, че тези текстове не са плод на моментни хрумвания

Реклама

Предложението за 24 май като национален празник има две страни. Едната е конкретната дата – най-естествения, най-българския празник, около който е възникнала идеята за българската нация през Възраждането. Това заяви правосъдният министър Атанас Славов в студиото на „Лице в лице“.

„По-голямата тема е кои са онези ценности, които записваме в Конституцията. Това са ценностите на просвещението, на духовността, на свободата, на родолюбието, които са ръководели на нашите възрожденци“, добави той.

Припомняме, че вчера от ПП-ДБ представиха предложението си за промени в Конституцията, сред които заляга идеята 24 май да се превърне в национален празник на България.

Славов каза, че идеята е тези промени в Конституцията да носят нашия национален отпечатък – „да имаме национална конституционна идентичност.“

Предложените промени в Конституцията

„В основната си част предложенията за промени в Конституцията са дискутирани дълго време. Консултиран е с представители от средите на магистратите и с преподаватели от академичните среди, колеги от ПП-ДБ, колегите от „Правосъдие за всеки“, каза Славов.

Правосъдният министър добави, че тези текстове не са плод на моментни хрумвания.