Стойчев: В ЕС няма предсрочни избори, така че ЕП, който изберем, ще изработва законите в следващите пет години

Ръководителят на Бюрото на ЕП в България подчерта, че е важно да гласуваме и да се интересуваме активно от европейските политики

Стойчев: В ЕС няма предсрочни избори, така че ЕП, който изберем, ще изработва законите в следващите пет години

Реклама

На миналите евроизбори гласуваха много млади хора – за съжаление не в България, и това доведе до засилване на зелените политики. Това каза в предаването „Лице в лице“ Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България.

„Видя се, че младите хора се интересуват най-много от опазването на околната среда и от това нашето европейско общество да се развива по един устойчив начин. На дневен ред дойдоха тези политика, а сега се видя, че ще трябва да се плати някаква цена“, поясни той.

Ръководителят на Бюрото на ЕП в България подчерта, че е важно да гласуваме и да се интересуваме активно от европейските политики, за да защитим интересите си като европейски граждани.  

„Когато гласуваме в неделя, не бива да забравяме, че избираме български парламент, който ще определи как ще живеем в близкото бъдеще, но не бива и да забравяме, че определяме съдбата на още 450 милиона европейци. В ЕС няма предсрочни избори, така че ЕП, който изберем, ще изработва законите в следващите пет години. Ето защо е важно, кого изпращаме там“, поясни той.