Свиленски: Урокът от ниската избирателна активност е шамар, който получиха всички партии

Според него не е нормално да се правят шест пъти избори за три години

Свиленски: Урокът от ниската избирателна активност е шамар, който получиха всички партии

Реклама

БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. Това каза в предаването „Лице в лице“ Георги Свиленски, зам.-председател на БСП.

„БСП е за програмен, национален и надпартиен кабинет, който да бъде съставен, за да реши 3-4 приоритетни задачи, стоящи пред България. Този кабинет трябва да бъде подкрепен от максимален брой народни представители“, посочи той.

Според него не е нормално и логично да се правят шест пъти избори за три години. Той допълни, че хората в цялата страна са разочаровани от политиците. Хората искали от народните представители „да седнат и да си свършат работа“.

„Урокът от ниската избирателна активност е шамар, който получиха всички политически партии. Виждам, че днес президентът се опитва да се дистанцира, но всички, които са свързани с политиката, носят отговорност за този нисък резултат на изборите“, каза още той.

Георги Свиленски е категоричен, че няма да подкрепи правителство на Борисов, Главчев, Пеевски, Петков или Василев. Според нето премиерът трябва да е човек, на когото всички имат доверие.