Татяна Дончева: В последните месеци стана практика да се задържат адвокати

Кадрите доказват само, че едни трима души са минали през метрото, заяви Дончева

Реклама

Другият участник, когото подозира полицията, че е част от спирането на метрото, е бившият депутат Минчо Спасов. "Всички мои действия са израз на уважение към обществото и израз на неуважение към управляващите", сподели пред камерата Спасов. В студиото на "Лице в лице" гостува адвокат Татяна Дончева, която късно снощи беше пред Първо районно.

"Кадрите доказват само, че едни трима души са минали през метрото, както и други 10", каза Дончева.

„Независимо, че много добре знаем Конституцията и закона, те отказваха да ни пуснат повече от час, а всеки задържан има право на защита от момента на задържането“, допълни тя.

Дончева каза, че са разбрали за задържането на Светослав Трайков в 22 ч. и там часове наред той не е имал достъп до адвокати. Днес тя е проверила как стои въпросът с допускането на адвокати до тези 35, задържани за 24 часа.

"В последните месеци стана практика в България да се задържат адвокати. Има повече от 10 задържани, някои от които за по няколко месеца. Те, разбира се, не са свързани с такъв протест, който би могъл да им даде подкрепа, но смятам, че това е изключително обезпокоително", заяви в предаването „Лице в лице“ адвокатът Татяна Дончева.

По въпроса за протестите, Дончева каза, че се надява младите хора да вървят спокойно, разумно и последователно към целта.

Вижте повече във видеото.