Теменужка Петкова и Мартин Димитров в дебат за финансовото и енергийното бъдеще на България

Темата е финансовото и енергийно бъдеще на България, а гости са Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и на Мартин Димитров от ПП-ДБ

Теменужка Петкова и Мартин Димитров в дебат за финансовото и енергийното бъдеще на България

Реклама

Първият дебат в рамките на предизборната кампания за парламентарния вот на 2 април в ефира на bTV се проведе в предаването „Лице в лице“. Темата е финансовото и енергийно бъдеще на България, а гостите са Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и Мартин Димитров от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“.

По думите на Петкова инфлацията, изразяваща се галопиращи цени на стоки и услуги и обедняване на гражданите, е един от най-сериозните проблеми на българското общество.

„Проблемът идва от неразумната финансово-икономическа политика на последното редовно правителство – на „Продължаваме промяната“ и техните коалиционни партньори. Те не предприеха никакво мерки, когато имаше първи индикации за покачване цените на енергийните ресурси. Това стана още през лятото на 2021 г., когато в служебното правителство г-н Кирил Петков беше икономически министър, а г-н Асен Василев беше министър на финансите. Енергийните ресурси тогава тръгнаха главоломно нагоре, цената на ел. енергията за бизнеса скочи, но тези хора не предприеха абсолютно нищо като мерки, за да компенсират българския бизнес“, коментира представителят на ГЕРБ-СДС.