Теменужка Петкова: В момента се работи по интерконектора между Гърция и България и ще бъде готов през октомври 2020 година

Министърът на енергетиката с отговор на обвиненията на Румен Петков

Реклама

Политикът от АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков и енергийният министър Теменужка Петкова влязоха в ожесточен, но задочен спор в ефира на bTV.

„Газовите ни проекти са катастрофа”, заяви Румен Петков в студиото на „Лице в лице” и показа снимки от строителната площадка за интерконектора между България и Гърция, на които се вижда, че никой не работи.

Според Петков цялото посещение на премиера Бойко Борисов и американския посланик Херо Мустафа е било една постановка за заблуждаване на дипломата.

Неговите изказвания провокираха обаждане от страна на министър Теменужка Петкова, която заяви, че иска да опровергае неговите твърдения.

„Интерконекторът между България и Гърция е изключително важен стратегически проект. Строителните дейности започнаха след приключването на дейностите по археология. В момента се извършват съответно строителни дейности по трасе от 4 километра, което се намира на територията на област Хасково”, заяви министър Петкова, която определи казаното от Петков като некоректно и въвеждащо в заблуждение българските граждани.