Терзийски: Трябва да направим всичко възможно да има стабилно правителство и парламент, които да реализират очакваните от обществото реформи

Ще сформира ли БСП ново правителство?

Реклама

Партиите от бившата четворна коалиция поставиха днес условията си, за да има ново правителство в рамките на този парламент. 

""Продължаваме промяната" е доста последователна в своята политика, която води и още в опита за реализиране на първия мандат ние направихме програма, около която се обединихме заедно с нашите партньори от БСП и "Демократична България". Тя беше много ясна, конкретна и с обозрими срокове, в които да успеят да реализират реформите, които ние сме заяви, че искаме и можем да направим. В рамките на този първи мандат не се намериха 121 свободни, отговорни депутати, които да застанат зад тази политика. В момента виждаме, че позитивният ни диалог с партньорите продължава и както се видя днес на коалиционните преговори ние продължаваме да стоим зад тази програма. Антикорупционният закон беше и линията, която отдели ИТН от тази антикорупционна коалиция, което доведе до падане на правителството. И напълно естествено е първият и основният закон, който ще бъде тест за едно такова правителство да бъде антикорупционният закон и човек като Бойко Рашков, който да може да го реализира", сподели Йордан Терзийки за исканията на ПП за сформиране на ново правителство.