Тодор Тагарев: Един ще ни представлява на срещата на НАТО. Най-вероятно на този стол ще стои Румен Радев

Вижте разговора във видеото

Тодор Тагарев: Един ще ни представлява на срещата на НАТО. Най-вероятно на този стол ще стои Румен Радев

Реклама

„Няма такова нещо двама души да представят една страна. Има една делегация от всяка страна член на НАТО и тази делегация има един ръководител. И около масата има един стол за България. Това е само пиар упражнение. Един ще ни представлява на срещата на върха на НАТО. Най-вероятно на този стол ще стои президентът Румен Радев“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ бившият военен министър Тодор Тагарев във връзка с това, че и служебният премиер Димитър Главчев, и президентът Румен Радев ще участват заедно в срещата на върха на НАТО. Тя ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, съобщиха от правителствената пресслужба.

„От срещата на върха в НАТО – Дневният ред на всяка една такава среща е изключително богат, много въпроси се дискутират. Решенията се изготвят месеци наред. Обикновено няма изненади. Това, което очакваме, е изпълнимостта на регионалните планове за възпиране и отбрана на НАТО, които ние приехме във Вилнюс, но сега те трябва да бъдат напълнени със съдържание. Тези регионални планове реално са планове за водене на бойни действия“, каза още Тодор Тагарев.