Томислав Дончев: Честно и достойно сме готови да изпълняваме функциите на опозиция

"Качеството на едно управление зависи от това колко силна е опозицията", допълни заместник-председателят на ГЕРБ

Томислав Дончев: Честно и достойно сме готови да изпълняваме функциите на опозиция

Реклама

Качеството на едно управление зависи от това колко силна е опозицията. Ако това е ролята, която ни е отредена, ние ще я вършим по най-отговорния начин. Това каза в предаването „Лице в лице” Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ.

Честно и достойно сме готови да изпълняваме функциите на опозиция, допълни той.

„Приемам, че някой не иска да работи с някоя партия, това е напълно разбираемо. Не може обаче да изолираш групи от обществото и да кажеш тези хора, тяхната воля и цели не ни интересуват. Когато зачеркнеш една партия и кажеш – няма да си говоря с тях – разберете ни добре, ние сме готови да служим на народа в позиции”, каза още Дончев.

Той обясни, че са управлявали в различни коалиционни формати, но трябва да е ясно първо кой управлява и кой е в опозицията и, ако управлението е коалиционно, да е ясно кой за какво отговаря.

„Ние в годините назад сме казали, че не бихме работили с ДПС и с левицата, но това пречило ли е в годините назад в парламента да се води диалог и понякога, когато става въпрос за важни решения в страната, да имаме консенсусни решения”, отбеляза Дончев.

Последни

Реклама