Тошко Йорданов: Най-логично е новото правителство да е коалиционно

Зам.-председателят на ИТН заяви, че партията си е взела поука от неуспешните преговори за съставяне на кабинет

Тошко Йорданов: Най-логично е новото правителство да е коалиционно

Реклама

Зеленият сертификат е практична идея, но поднесена по нескопосан начин. Това заяви в „Лице в лице“ зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

По думите му подходът през последните месеци към пандемията не е бил правилен. Посочи, че би трябвало да има по една COVID болница във всеки град, където да се насочват заразените с коронавирусна инфекция, а не както в момента – по малко легла във всяко лечебно заведение.

„Зеленият сертификат е практична идея, но реализирана по нескопосан начин. Зеленият сертификат беше измислен за пътуване между държавите, много страни го въведоха за достъп до обществени места. Там обаче процентът на ваксинираното население е около 80, в България съотношението е обратното. Как бизнесът ще се издържа от 20% ваксинирани“, каза Йорданов и предложи, че наличието на антитела също трябва да бъде въведено като опция за издаване на документа.

Според него във връзка с енергийната криза служебното правителство е закъсняло в действията си. Коментира, че държавата е оставена на автопилот до средата на декември, когато се очаква да бъде съставен кабинет.

Последни

Реклама