Владимир Владимиров: Френското предложение на 80-90% е в полза на България

Реклама

Гост в студиото е Владимир Владимиров, вицепрезидент на Българо-македонския бизнес клуб. Той коментира решението на ГЕРБ по отношение на Македония и Френското предложение. 

Френското предложение за РСМ на 80-90% е в полза на България, приема аргументите на страната ни и дава огромна сила на нашите искания. Това каза в предаването „Лице в лице“ Владимир Владимиров, вицепрезидент на Българо-македонския бизнес клуб.

„По-добро предложение няма да получим. Франция много добре е проучила настроенията в българското общество и политическия елит и това е предложение, което е трудно да бъде отказано“, заяви той.

Според него ГЕРБ не са имали много опции в тази ситуация и това е една отговорна и европейска позиция, на която те застават в 12 без 5.

„Една от причините би могла да бъде, че България не получи никаква подкрепа, нито от европейските, нито от натовските ни партньори и най-вероятно разговорите на Борисов с тях са повлияли на вземането на такова решение“, заяви Владимиров.

По думите му най-важното тук е, че Франция и останалите страни в ЕС, благодарение и на работата на сегашното правителство, са разбрали аргументите на България и са ги приели.