Владислав Панев: Европа е най-бавно развиващият се континент в света

Той подчерта, че досега не е чувал някой от управляващото мнозинство да иска оставката на земеделския министър Кирил Вътев

Владислав Панев: Европа е най-бавно развиващият се континент в света

Реклама

"Протести има в сектори, които се нуждаят от реформи и реформатори", заяви в предаването “Лице в лице” депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

Той подчерта, че досега не е чувал някой от управляващото мнозинство да иска оставката на земеделския министър Кирил Вътев.

“За мен това трябва да е един от последните министри, на които трябва да се иска оставката. Той е достатъчно добър професионалист, който идва от сектора и познава проблемите и знае какви трябва да бъдат решенията”, обясни Панев.

По думите му вероятно по политически причини ще бъдат активирани още протести. Той прогнозира и за такива в сектор “Енергетика”.

“На 21 февруари изтича договорът с „КонтурГлобал Марица Изток 3", която е най-големият производител на енергия от въглища през последните няколко месеца. Изтичането на договора означава най-вероятно спиране на централата, когато цените на тока са ниски, а това означава и значително намаляване на допива на въглища. Януари излязоха данните, че ние сме огромен нетен вносител на електроенергия. Ние сме заливани от евтина електроенергия от румънските вятърни и водни централи. „Марица Изток“ не издържа на тази конкуренция. Няма кой да им купи токът”, обясни Панев.

Според него слонът в стаята е начинът на разпределението на субсидиите, защото "в много малко хора отиват много пари".