Владислав Панев: Управляващите и опозицията още си живеят в аналоговата епоха

"Цялата политика на властта е да спре дигиталната ера, което е невъзможно. Чрез споделената икономика десетки хиляди българи могат да станат предприемачи"

Реклама

Днес стана ясно, че управляващите са внесли предложение да бъде отменено машинното гласуване за местните избори през септември.

В студиото на "Лице в Лице" е Владислав Панев, съпредседател на Зеленото движение.

"Управляващите, пък и парламентарната опозиция все още си живеят в аналоговата епоха, където хартията е преди всичко. Те не разбират цифровизацията в икономиката и в политиката, напротив - плашат се от нея. По какъв начин ще могат да манипулират резултатите от гласуването, ако се наложи? Затова те си искат хартиени бюлетини, защото са си отработили точно къде и как да си носят чувалите и къде да подменят протоколи."

Владислав Панев изказа мнение, че политиката на властта е целенасочено да спре дигиталната ера и цитира забраняването на алтернативната услуга за превози Uber , както и опитите да бъде "задушена" услугата за настаняване Airbnb.

"Споделената икономика пести ресурси и увеличава добавената стойност в отрасъла - нещо, което управляващите не го разбират. Те продължават да подкрепят някакви лобита."

Вижте целия разговор във видеото.

Последни

Реклама