Здрава ли е политическата сглобка?

Коментар по темата в предаването „Лице в лице“ на журналистите Сибина Григорова и Александър Симов

Здрава ли е политическата сглобка?

Реклама

Здрава ли е политическата сглобка? Този въпрос коментираха в предаването „Лице в лице“ журналистите Сибина Григорова и Александър Симов. Те анализираха трусовете във властта след местния вот, дерогацията и .

„Абсолютно ясно е, че цените на горивата за потребителите ще се вдигнат след отпадането на дерогацията. Най-малкото има географски причини за това, откъде трябва да дойде суровината. Ние добре си спомняме протестите за цените на горивата от предишните години. Борисов също ги помни. Така че въпросът тук е при кой премиер ще се случи това – при Николай Денков или при Мария Габриел“, каза Сибина Григорова.

Според нея вторият важен въпрос, свързан с отпадането на дерогацията, е чия е собствеността на „Лукойл“. Тя предположи, че този бизнес няма да е атрактивен за развиване от страна на Русия и вероятно ще се появи чуждестранен или „добре прикрит“ български инвеститор.

„Абсолютно съм убеден, че едните извиват ръцете на другите, за да кажат, че „ако не им се даде „Лукойл“, край с кабинета“. Факт е, че тук има икономически интереси. Има всичко друго, но не и някаква устойчивост на управлението“, коментира темата за „Лукойл“ Александър Симов.

Последни

Реклама