Реклама

В новия специален епизод на СТАНИ БОГАТ - „Въпрос на бъдеще“, в неделя от 20:00 ч. по bTV, в стола на водещия ще седне едно от топ лицата на телевизията - водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев. „Винаги съм мечтал да седна на високия стол в това студио, но никога не съм предполагал, че ще ми се падне мястото на водещ. Това е огромна отговорност и удоволствие за мен“, споделя той пристъпвайки в играта.

Каузата, която ще подкрепи седмото специално издание от благотворителния сезон на „Стани богат“ по bTV е Донорството. Зрителите ще се запознаят с различни каузи и достойни българи, взели трудното и навременно решение да спасят живот като дарят органите на починалите си близки. Ще се срещнат с истински герои, двигатели на кампании в различни аспекти на донорството, а в подкрепа на тази изключителна мисия ще играят едни от най-популярните лица от телевизионния екран и обществения живот у нас.

В първата двойка, която ще седне при Златимир Йочев в неделя, ще бъде водещият на предаването „120 минути“ по bTV – Светослав Иванов. Неведнъж предаването му е давало трибуна на нуждаещи се от трансплантация и трансплантирани герои, а изкачвайки се по „дървото на играта“ негов партньор в неделя ще бъде д-р Сибила Маринова. Тя е национален координатор по донорство във Велико Търново и началник на отделението по анестезиология в болницата в града. „Донорството е последното добро нещо, което човек може да направи на тази земя“, са думите, с които д-р Сибила Маринова ще влезе в играта. Двамата ще дарят спечелената от тях сума в подкрепа на трансплантираните атлети на България.

Вторият тандем, които ще играе в подкрепа на донорството ще е в състав обичаният актьор, телевизионен водещ, певец, продуцент и режисьор – Камен Воденичаров и рекламистът и копирайтер Любомир Любомиров, който наскоро е бил в ситуация и дарявайки органите на починалия си брат са били спасени три човешки живота. Двамата ще решат да насочат спечелената от играта си сума в информационни кампании в подкрепа на донорството, които да достигнат до максимален брой хора, за да се „превърне донорството от геройство - в нещо нормално“.

Третият отбор в неделния епизод ще разясни на зрителите, че и кръводаряването е вид донорство и трябва да се прави информирано и доброволно. „Наличието на достатъчно кръв е в основата на здравеопазването и тя няма аналог. Хората трябва да знаят, че да дариш кръв е да дариш живот“. С тези думи ще започне играта си създателката на платформата „Дари кръв“ – Стефка Попова, а до нея ще седне добре познатият проф. д-р Мирослав Ненков. С много знания, усмивки и неподправено чувство за хумор двамата ще играят и ще се забавляват истински, подкрепяйки изключителната кауза на кръводаряването. Те ще насочат спечелената от тях сума в различни акции по кръводаряване на платформата „Дари кръв“.

Не пропускайте следващия специален епизод на СТАНИ БОГАТ - „Въпрос на бъдеще“, прекрасният му гост-водещ и изключителната игра на всички участници – в неделя от 20:00 до 22:00 ч. по bTV.