Евтим Милошев: Операторът на "Властелинът на пръстените" снима и "Survivor"

Реклама

Вижте ексклузивното интервю на Евтим Милошев за "Survivor", което даде за 24chasa.bg. Вижте част от него:

- Г-н Милошев, етикетът за "Сървайвър" е, че това е най-гледаното тв риалити. След 5-годишна пауза новият сезон има ли шансове да е още по-успешен?
- Би било самохвалство, ако кажа, че ще е най-успешният. Това може да се случи след края на последната серия, когато резултатите са налице. Но това наистина е най-доброто шоу, което сме правили някога в "Сървайвър". Първо, като съдържание. Единият отбор е от бивши участници, които дойдоха да вземат своя реванш. Повечето от тях са били финалисти и са имали възможността да спечелят, но нещо не им е достигнало.

Втората причина е, че този сезон е най-добрият като продукционно качество. Снимаме на Full HD. Само въздушните снимки да погледнем, пак е нещо безкрайно впечатляващо. За първи път ги правим с т.нар. синефлекс - това е камера, която се закача на хеликоптер, има жироскопно устройство, така че кадърът да е стабилен.
Операторът на въздушните снимки се казва Питър Томпсън - един от тримата най-добри оператори на синефлекси в света. Той е новозеландец и е човекът, снимал "Властелинът на пръстените".

- Не е ли скъпо да наемете оператор от такава класа?
- Естествено, че е скъпо. Но късметът е, че този човек в онзи момент беше свободен да снима за "Сървайвър" и да покаже цялата красота на острова, където бяхме. Изглежда впечатляващо. Всеки един кадър е наш, няма нито един, който да сме купили отнякъде. Както гласи един от най-ярките изрази за "Сървайвър", трябва да го видиш, за да си сигурен, че съществува.

- Страх ли ви беше да снимате "Сървайвър" отново? Голямата пауза от 5 години заради смъртта на Нончо Воденичаров ли беше, който почина по време на снимките във Филипините от инфаркт?
- Няма връзка между трагичния инцидент и голямата пауза. Иначе, разбира се, че ме е страх. Много по-предпазлив съм. Всяка игра и ситуация се премислят извънредно. Заради сигурността свалих поне 10 атрактивни игри само защото се опасявах, че някой може да се контузи.

Но повече лекари например не е имало. Начинът, по който се съставя екипът и се обезпечава безопасността, е част от т.нар. библия на формата и е нещо, което се продава с лиценза. Например, ако вземем повече лекари на терен, по-скоро биха си пречили, отколкото да помагат.

Светла му памет на Нончо, беше страхотен човек и приятел, но е имало да става, случило се е. Човек може и на улицата да получи инфаркт и много по-късно ще дойде медицинската помощ, отколкото в "Сървайвър". Но това нищо не означава, божа работа е.

Цялото интервю може да прочетете ТУК>>>