Адв. Андрей Янкулов: Смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов няма да доведе до нещо различно

"Има нежелание в лицето на ВСС и прокуратурата да се занимае с разплитането на криминалната мрежа в разследването „Осемте джуджета“", смята Янкулов

Реклама

„Аз още в началото коментирах, че това е кланова война заради събития вън от прокуратурата. Смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов няма да доведе до нещо различно“.

Това обясни адв. Андрей Янкулов от „Антикорупционния фонд“. Той коментира и разпоредената проверка на действията по разследване на неприключени и спрени досъдебни производства за престъпления от общ характер, извършени от съдии, прокурори и следователи.

„Каква легитимност има едно такова ръководство в лицето на Борислав Сарафов, за да прави такава ревизия? Такава ревизия означава, че той трябва да ревизира и себе си. Никой не може да очаква, че ще бъде проведено безпристрастно“, посочи той.

Според него е необходима подобна проверка, но тя не може да бъде извършена от временно изпълняващ длъжността главен прокурор, а от следващото ръководство на държавното обвинение, избрано от Висшия съдебен съвет.

Последни

Реклама