Александър Лазаров за ATP Cup в Австралия: Григор Димитров ни беше като приятел

Още от самото начало разбрах, че мога да му имам доверие, както и той на мен, сподели третата ни ракета

Реклама

Той е само на 22 години, но вече е сензация в тениса. След мача на двойки с Григор Димитров го нарекоха "човека на мига". Днес гостува заедно с баща си - треньора по тенис Красимир Лазаров.

Александър Лазаров е роден в Маями, където живее първоначално със семейството си. Започва да тренира тенис на 6-годишна възраст, вдъхновен от баща си и дядо си. Като малък често си пуска видеокасети със стари записи, на които играе баща му. Освен тениса той харесва бокс и футбол.

Получавал е покана за пълна стипендия от Харвард, както и от Йейл и Станфорд, но целта му е изцяло свързана със спорта - да се класира между първите топ 10 в света на тениса.

През 2016 година дебютира на ниво ATP. През същата година прави дебют и в Купа Дейвис. Негови идоли са Рафаел Надал и Григор Димитров, с когото се превръщат в герои на България по време на ATP Cup в Австралия в началото на месеца.

Третата ни ракета Лазаров изиграва невероятен мач в тандем с Григор Димитров при победата с 2:1 срещу британците Джейми Мъри и Джо Солсбъри.

След драматичната победа Димитров и Лазаров изпадат в еуфория, а към щастието им се присъединяват и съотборниците им, както и всички в публиката. Заради този миг на щастие, на 15 януари, номинират българската еуфория за най-емоционална и радостна на ATP Cup.