Арх. Иван Шишков: Нямам вина за смъртта на Людмил

След "шахтата на смъртта"

Реклама

За пореден път животът ни поднесе горчив пример как колективната отговорност се превръща в тотална безотговорност. Шахта на столичния булевард "Иван Гешов" по която тече ток, уби 16-годишния Людмил. Последваха проверки и една оставка.

Гости в предаването "Тази събота и неделя" са арх. Иван Шишков, който доскоро беше главен архитект на район "Триадица", и арх. Елена Траянова, бивш началник на отдел Устройство на територията, кадастър и регулация в общината.

"Беше изненадващо това, което се говореше на самата пресконференция и употребяването на името, размахването на прословутата бележка, начинът по който беше изразена тази история. Опитваха се да тласкат нещата към районната администрация и респективно към мен. Аз реших, че няма да участвам в този изключително неприятен момент, в който започваме да си прехвърляме една вина", каза арх. Иван Шишков.

Относно подписаната бележка, арх. Елена Траянова коментира: "Не пише, че трябва да бъде захранен с ток. Пише, че му даваме бележка към ЧЕЗ с цел проучване, след като вече е нанесена в кадастъра."

На въпроса защо е сложила запетайката, тя отговори: "Защото замествах главния архитект по време на негова отпуска, за което имам заповед на кмета."

Близките на 16-годишният Людмил искат справедливост, протестират днес и настояват за справедлив процес и отговор на въпросите, които те търсят.

"Протестираме, за да може да се намерят виновните, да не се оправдават, че не са виновни за смъртта на моя син", каза Снежан Методиев, баща на Людмил.