Асен Генов: Остава неизговорено на каква цена Васил Божков се връща в България

„Преходът продължи прекалено дълго. Васил Божков няма да е Робин Худ, но може да сложи край на прякорите в политиката", посочи доц. Милен Иванов

Асен Генов: Остава неизговорено на каква цена Васил Божков се връща в България

Реклама

„Васил Божков е изключително интелигентен човек. Хората забравят, че той е математик. Всичко при него е изчислено. Предстои да разберем каква е цената. Той е от малкото хора, които могат да разсекат „гордиевия възел“ и преходът да свърши. За едни ще свърши добре, за други – зле. След 30 години това трябва да приключи, за да тръгне държавата напред“.

Това каза в предаването „Тази събота“ доц. Милен Иванов, бивш заместник-ректор на Академията на МВР.

„Ако Божков реши да сподели цялата информация за хората, с които е работил, в един съдебен процес, нещата ще станат интересни. Пластовете няма да се разместят, ще се преподредят в коренно различна конфигурация“, добави той.

„Преходът продължи прекалено дълго. Васил Божков няма да е Робин Худ, но може да сложи край на прякорите в политиката. Важно е да се изсветлят и приключат всички политически и икономически взаимоотношения, които влияят на живота на всеки един гражданин. Има повдигнати 19 обвинения срещу него. Прокуратурата може да сложи една черта и да приключи прехода“, посочи доц. Милен Иванов.

Остава неизговорено на каква цена Васил Божков се връща в България“, допълни журналистът Асен Генов.

„От съобщението на прокуратурата стана ясно, че става ясно за свидетел. Ако Божков ще свидетелства, явно става дума за сделка с обвинението, за да съдейства и помогне в разкриването на престъпления“, каза той.

Последни

Реклама