Бежанските центрове преди Великден

Има ли недостиг на доброволци и продукти?

Реклама

Недостиг на доброволци и храни от първа необходимост в кризисните центрове в по-големите градове у нас – за това сигнализират наши зрители. 

Най-големият бежански център в София няма да работи за Великден, тъй като доброволците до момента са работили денонощно.

„Ситуацията сега е доста различна от началото на март, когато имахме повече доброволци отколкото майки с деца. Опитваме се да владеем ситуацията“, каза Мария Рангелова.

Центърът пуска актуални списъци с какво е необходимо на центъра. „Храната и всякакъв вид лично и спално бельо свършват бързо. В дългосрочен план трябва да дадем възможност на тези хора да работят“, казва Рангелова.

На „Дуранкулак” през тази седмица е сравнително спокойно. Не така беше обаче през предходните, когато през граничния пункт преминаваха освен леки коли с бежанци и по 20-тина автобуса с хора, бягащи от войната.

Катя пристига у нас, оставяйки войната зад гърба си, а днес е част от дороволческия екип на БЧК. „Когато пристигнах тук, преди всичко се боях, че аз няма да има с какво да се занимавам. В живота си съм свикнала да работя и да бъда полезна на обществото”, казва тя.

Последни

Реклама