Близо 150 снегорина чистят улиците на София

Започнали са частични обработки и по някои основни улици в кварталите, както почистването на по-малките вътрешни улички ще зависи от снеговалежа, поясняват от Столична община

Близо 150 снегорина чистят улиците на София

Реклама

Близо 150 снегорина обработват централните улици в София. Хвърлят се смеси против заледяване във всичките 24 райони на Столичната община, като приоритет са булевардите, по които се движи градския транспорт.

Започнали са частични обработки и по някои основни улици в кварталите, както почистването на по-малките вътрешни улички ще зависи от снеговалежа, поясняват от Столична община. По техни данни на терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини. 

Градският транспорт се движи при зимни условия по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии. Възможни са малки закъснения по някои маршрути.

Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Извършва се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции. Обходи на терен извършват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция".

Последни

Реклама