Борис Бонев: Заместник-кметовете все още не са избрани

По думите му разговорите с останалите партии в общинския съвет вече са започнали

Борис Бонев: Заместник-кметовете все още не са избрани

Реклама

„Нито на мен, нито на някой от обединението ни му е фикс идея аз да съм председател на общинския съвет. През годините ми внушаваха, че съм искал да ставам кмет и председател. Аз съм готов и винаги съм, но това не ми е фикс идея. Мога да работя за София във всякакви варианти и сценарии, дори без да бъда в общинския съвет“.

Това заяви председателят на „Спаси София“ Борис Бонев в „Тази събота“. 

Въпреки това, той смята себе си за подходящ за позицията председател на общинския съвет. 

„Г-н Лилков е човек, който безспорно е авторитет с много богат опит в общинския съвет, но смятам, че позицията председател изисква повече модерно мислене и енергия за справяне с проблемите. Този общински съвет има доста силно изразена дясна и лява част. Би било грешка начело да застане човек, който е твърде свързан с едната или другата част. Аз винаги съм се обявявал за центрист, говоря добре с всички и това би било добро предимство, за да се търси баланс при взимането на решения“, допълни Бонев.

Заместник-кметовете все още не са избрани, каза той. 

По думите му разговорите с останалите партии в общинския съвет вече са започнали.

„Това, което предлагаме не е позиции, постове, далавери и схеми. Предлагаме столичният общински съвет да работи по нов начин, в който идеите, предложенията и приоритети на всяка политическа сила да бъдат чути, ще седнем ще решим които се припокриват и ще ги направим. Има припокриване в програмите между 70-80% от всички“, каза Борис Бонев.

По думите на Бонев срещи са проведени с всички освен с ГЕРБ.

„Срещах се с БСП–София, не с г-жа Григорова. Тя по някаква причина отказа дори да се здрависва със своите бъдещи колеги. Тя може много да допринесе а работата и моят личен съвет е да се отнася по-колегиално с всички“, посочи председателят на „Спаси София“.

Той отговори какво би направил, ако в общинския съвет се оформи сглобка, подобна на тази в парламента.