bTV новините на 23 г.: Най-добрите с отличия в 11 категории

bTV Новините отбелязаха 23-ия си рожден ден и по традиция след вътрешно гласуване бяха отличени най-добрите от 11 категории в новините - репортер, кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на годината

bTV новините на 23 г.: Най-добрите с отличия в 11 категории

Реклама

Новините на bTV вече навършиха 23 години. Благодарим на всички зрители за доверието и да си пожелаем още много по 23 години. И тази година бяха отличени колегите ни с най-големи заслуги в работата си.

„Тази награда е плод на труда на всички колеги. Аз съм на края на веригата. Ние влизаме в студиото с мисълта за цели труд, който седи зад нас“, каза водещият на новините Юксел Кадриев, който бе отличен със специална награда за цялостния си принос.

„Изключително важно е, след като кажем какво се случва в България, да кажем и как върви светът. Защото понякога може да се объркаме, че нашата реалност е парвалата, но ние не живеем на самотен остров. Понякога реалността е по-различна“, каза Десислава Минчева.

„Когато информацията е изключително ценна не гледам колко е дълга. Когато историята е важна, времето не е важно“, каза продуцентът Росен Цветков.

„Аз съм много емоционален човек, а в тази работа без емоция не можеш да постигнеш резултатите, който постигаме заедно. Всяка следваща история е най-запомнящата се. Но най-важната е тази, с която сме успели да помогнем“, каза Дани Атанасова, кореспондент на годината.

„Притеснение има, страх не чак токова. Важното е да имаш доверие на хората, с които работиш. Имаше случаи, когато знаехме, че ще е опасно, но въпреки това отидохме. Посещението в Рамала знаехме, че ще е опасно. Изпаднахме в ситуация, в която не знаехме дали ще успеем да се върнем“, каза операторът, който бе в окото на бурята в конфликта между Израел и „Хамас“ Красимир Първанов.

„Изключително важна е добрата координация между всички екипи в телевизията, за да може читателите да получат още по-богата информация в сайтовете на bTV. За това допринася и добрата екипна работа в целия дигитален отдел на медията“, каза уеб редакторът Слав Механджийски.