Бум в търсенето на къщи за гости в Странджа за коледните и новогодишните празници

В същото време най-големият курортен комплекс по нашето Черноморие отчита слаб интерес

Бум в търсенето на къщи за гости в Странджа за коледните и новогодишните празници

Реклама

Проверка на bTV показа, че има бум в търсенето на къщи за гости в Странджа. За коледните и новогодишните празници хората са направили резервации още в края лятото. В същото време най-големият курортен комплекс по нашето Черноморие отчита слаб интерес.

Добромир Кръстев е собственик на къща за гости в странджанското село Голямо Буково. Мястото е резервирано за коледните и новогодишните празници още от август месец.

„Интересът тази година е много по-голям отколкото предни години относно къщите за гости. Нашата къща разполага с четири отделни стаи за общо 10 души. Къщата разполага с обща кухня, банкетна зала, всякакъв вид отопление, барбекю, пещ за агне. Преди две седмици ми се обади едно момче и ми каза "давам тройно" само и само да я наема тази къща, тя е по-хубава от това което сме виждали на снимки“, каза Добромир Кръстев - собственик на къща за гости.

Странджа е любимо място за отдих не само на хората от бургаска област, от вътрешността на страната, но и от чужбина. Освен спокойствието и красивата природа цената за празничния пакет също е водеща – тридневният пакет е между 1500 лева и 4000 лева. Ако резервация се направи месеци по-рано, може да има отстъпка.

Най-често резервациите се правят от семейства с деца. В повечето къщи за гости се допускат и домашни любимци до 5 килограма

Желаещите да почиват в странджанското село са повече, отколкото са местата, които се предлагат.

Последни

Реклама