Цветан Цветанов: Ще направя политически проект, който ще бъде изцяло на нова основа

Ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждане на политическа партия ГЕРБ, допълни той

Реклама

По някакъв много странен и неочакван начин дъждовното лято разкаля и политическия терен у нас. Парламентарните избори са далеч, а се появиха записи и снимки на премиера Борисов, които накараха управляващите да обясняват, че "нямат сестра и наляха ново масло в огъня" между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2.

Гост в предаването "Тази събота и неделя" е Цветан Цветанов, Евроатлантически център за сигурност.

"Има непоследователност и хаос в управлението. Самият факт, че се правят предложения за законодателни промени, които не са намерили своето място в управленската програма на нито една политическа сила, означава, че се правят законодателни промени, които не отговарят на това, което е като потребност", каза той.

"Води се междуличностна битка, но не се води разумна политика на политики, които могат да бъдат в полза на обществото. България отсъства от международната сцена. Днес ние повече от всякога се нуждаем от тази съпричастност към Евроатлантическия път, който е необратим за страната ни", коментира Цветан Цветанов.

"Това, което направих през последната година и половина, е да мисля, да разсъждавам и същевременно да анализирам. Когато подадох заявлението с мотивите за напускане, подкрепата, която получих беше невероятна. Само на моята Фейсбук страница над 141 000 души бяха прочели тази новина, имаше над 230 споделяния и шервания в други Фейсбук групи. Обажданията бяха неимоверно много. Аз ще направя политически проект, който ще бъде изцяло на нова основа. Ще се постарая да изградя това, което всъщност мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждане на политическа партия ГЕРБ", обясни той.

Вижте във видеото целия разговор с Цветан Цветанов.