Д-р Таня Андреева: Усмивката на едно излекувано дете е това, което ме мотивира да продължаваме

Д-р Таня Андреева е част от гражданската квота в листите на „Демократична България“ за парламентарните избори в 24 МИР-София и Пазарджик

Д-р Таня Андреева: Усмивката на едно излекувано дете е това, което ме мотивира да продължаваме

Реклама

Две седмици преди изборите в лично интервю в „Тази събота“ застава д-р Таня Андреева, която е част от гражданската квота в листите на „Демократична България“ за парламентарните избори в 24 МИР-София и Пазарджик. В студиото тя гостува заедно със своята приятелка Пламена Николова от "Национална мрежа да децата".

В семейството на д-р Андреева няма лекари, но тя решава да поеме по този път, след като като малка гледа популярния сериал „Спешно отделение“. Любимият ѝ герой е педиатъра д-р Рос, чиято роля се изпълнява Джордж Клуни. Това ѝ повлиява да специализира детско здравеопазване.

„Много ми харесваше начинът, по който децата се усмихваха, когато той ги излекува, това е незаменимо и до днес. Усмивката на едно излекувано дете е това, което ме мотивира да продължаваме“, споделя д-р Андреева.

Тя обаче признава, че още повече боли, когато не може да помогне на някой от малките си пациенти: „Болката е несравнима, нечовешка, помня всяко дете, което съм загубила, помня ги с имената им, с лицата им и най-много боли, когато знаеш, че можеш да помогнеш, но системата не ти позволява да бъдеш лекаря, който искаш“.

Последни

Реклама