„Да откриеш България“: Културен туризъм

България е страна с вековна история и не е никак случайно, че редица обекти са вписани в списъка на ЮНЕСКО

„Да откриеш България“: Културен туризъм

Реклама

Ние развиваме различни форми на туризъм сред които е и културен туризъм.

Ние имаме чудесни природни дадености и вековна история. Това е отлична предпоставка за развитието на културен туризъм. Нещо много важно, което трябва да се каже. За да го имаме и развиваме, основна роля играят хората.

„Имаме хора от цял свят, Африка, Азия, Америка, но разбира се преобладават тези от Европа. Мисля, че в България им харесва и научават една доста различна история от собствените си страни. Причините поради които се гордеем със страната си, това ги впечатлява. Нашата роля е доста важна, защото хората, които идват нямат никаква идея къде идват и ние оформяме някаква идея и те после ще се приберат в страната си ще седнат с приятели и ще им кажат какво им е харесало и това е отговорна задача“, каза Йоан Димов от София тур.

„Обичам това, което правя, горд съм с това, което правя и се гордея с държавата си и всеки ден работя да покажа красотата на нашия град и нашата държава“, добави той.

Това е един много добър пример с Джейсън, който е дошъл чак от Хон Кон, за да разгледа България

Хора като Йоан са истински посланици пред чуждите туристи за да представят нашата страна. Освен архитектурните и природни дадености, туристите у нас са посрещани и от други хора.

„Ние си създаваме нашия микро космос, но се радваме, че го оценяват доста българи, които са тук и доста, които са в чужбина. Като се връщат си взимат аксесоари и се радват на това което  намират и се радват на самата кирилица“, каза дизайнерът Юлиан Кирилов.