Да старееш, без да остаряваш

Най-новите открития в биогеронтологията

Да старееш, без да остаряваш

Реклама

Представете си свят, в който бръчките по лицето, загубата на паметта и дори ракът няма да бъдат проблем за човечеството. Възможна ли е вечната младост и каква е нейната цена – говори биологът и физик д-р Андрю Стийл.

Няма живо същество, което да не е подвластно на времето. От най-симпатичните, до най-опасните, от най-активните, до най-беззащитните - всички на планетата Земя от един момент нататък усещаме годините в костите, мисълта и тъканите си. Казано накратко, всички стареем.

„Ако погледнем костенурките, при тях не се променят шансовете за остаряване и за живот, те остават константна. Т. е те стигат до дълбока старост без всъщност да остареят. Тези шансове не се променят с времето“, заяви д-р Андрю Стийл.

Той е биолог от института Франсис Крик в Лондон. Има докторска степен по физика от Оксфордския университет. Цитиран е в медии като Гардиън, Скай Нюс и Би Би Си Радио Четири. Д-р Стийл е и един от поддръжниците на новото научно течение - биогеронтология. Най-новите изследвания в тази посока събира в книгата си "Без възраст". 

Последни

Реклама