Доц. Васил Гегусков: Никъде в други обществени среди не съм ставал свидетел на такава липса на респект срещу лекарското съсловие

Той лекува болни сърца, а работата си нарича изкуство

Реклама

Той лекува болни сърца. Работата си нарича изкуство. А за кариерата му мечтаят много лекари.

Доц. Васил Гегусков избира медицината като дете - казва, че бил запленен от изкуството да лекуваш. Днес не просто е реализирал детската си мечта - в биографията си има диплома от Медицинския университет в гр. Бохум, Гeрмания и следдипломни специализации в Хюстън, САЩ, Берн, Швейцария и Хайделберг, Германия. От 2004 до 2009 е кардиохирург в Университетска клиника по сърдечна хирургия в Хайделберг. През 2009-а прекъсва успешната си кариера в Германия, за да се върне у нас - като заместник-началник на клиниката по кардиохирургия в университетската многопрофилна болница "Света Анна". От 2017-а година доц. Гегусков е началник на клиниката.

"Трудно е да се усмихна след поредната агресия срещу лекари в УМБАЛ "Св. Анна". Никъде в други обществени среди не съм ставал свидетел на такава липса на респект срещу лекарското съсловие", заяви началникът на клиниката по кардиохирургия към "Св. Анна" доц. Васил Гегусков.

Лекарят не си обяснява на какво се дължи подобно насилие срещу медицински лица. Вчера, за пореден път, в многопрофилната болница мъж нападна дежурни лекари и нанесе телесни щети.

"Днес водим един хиперздравословен живот, който не е най-удачният вариант. Трябва да има балансирана диета и култура на хранене", допълни лекарят.

Последни

Реклама